Autor
Wiadomość
Pearl
PostWysłany: Wto 19:06, 20 Maj 2008     Temat postu:

OMLET BUCKLANDZKI

1) posmarować patelnię masłem
2) zaparzyć herbatę
(nie jest potrzebna do omletu)
3) włączyć czerwone kółeczko na kuchence
4) rozbić kilka jaj, koniecznie tak, żeby zrobić Sajgon w kuchni, żeby wszystko było w białku i żółtku. Połowa jajka musi być na patelni, druga połowa na podłodze
5) trzepać jajka, ale tak, żeby tym razem widelec nie wpadł do środka, bo inaczej jajko się na nim zetnie i będzie zapiekanka widelcowa
6) wrzucić oscypek
7) wrzucić dwa ząbki czosnku
8 ) dodać camemberta
9) trzepać dalej, pamiętając że widelec musi pozostać POZA patelnią
potem wrzucić na talerz, tak żeby rozpieprzyć wszystko dookoła, posolić, popieprzyć i wcinać popijając uprzednio przygotowaną malinową herbatą.

SMACZNEGO Very Happy
Morgoroth
PostWysłany: Sob 18:22, 05 Sty 2008     Temat postu:

ja robie zupe z bulionu,kukurydzy konserwowej i starego chleba Wink
Pearl
PostWysłany: Pią 21:06, 04 Sty 2008     Temat postu:

Hmmm w Święta ciocia zrobiła sałatkę z bardzo prostych składników: papryka, ogórek kiszony, kukurydza, ser żółty, szynka, majonez, polecam.
Morgoroth
PostWysłany: Pią 18:20, 04 Sty 2008     Temat postu:

Zastoj macie.

Ja ostatio eksperymanetowalam w kuchni (domownicy zyja wiec chyba nie najgorzej) i uwierzcie mi ze najlepiej gotuje sie to po co nei trzeba isc czyli to, co sie ma pod reka Wink proporcji na oko i jezyk. I wychodzi o niebo lepiej niz z ksiazki kucharskiej
Morgoroth
PostWysłany: Pią 18:51, 23 Lis 2007     Temat postu:

Offfy....

Obrac ziemniaki (ok 10 duzych) i pokroic w plasterki. Pokroic bardzo drobno cebule (1 srednia lub mala-jak kto woli) , wymieszac z utartym zoltym sercem. Naczynie zaroodporne posmarowac maslem, ulozyc grubsza warstwe ziemniakow, posypac sola i pieprzem. Wszystko przykryc gruba wartswa zoltego serca z cebula. Na wierzch ziemniaki, dodac na te ziemniaki troszke masla.
Wstawic do piekarnika na ok 1-1,5 w temp. 180 stopni.

P.S. Ja wole kilka cienszych warstw ziemniakow posypanych serem i cebula. Ale to juz jak kto woli
Mortis
PostWysłany: Pią 14:53, 23 Lis 2007     Temat postu:

Masz całokowitą racje....
Asnarak
PostWysłany: Pią 2:06, 23 Lis 2007     Temat postu:

osobiscie wole nie obierac pomidora wystarczy pokrojony, najlepiej też jak pomidorów jest niemal tyle samo co jajek, co do jajecznicy słyszałem i jadłem tez taka kombinacje ze dodawało sie do niej smeitany wtedy stawała sie bardzo delikaatna w smaku
Mortis
PostWysłany: Śro 22:31, 21 Lis 2007     Temat postu:

Dobra.... Moje ulubione danie to jajecznica z pomidorem...
bierzemy jednego pomidorka odparzamy go we wrzątku ( uprzednio nacinając skórkę) Obieramy go ze skorki... Poczym chlastamy go na plasterki i wrzucamy na patelnie i.... I czekam aż zrobi się z niego czerwona miazga na patelni( oczywiście trochę mu pomagamy stać się czerwoną miazgą)... Mo i wrzuca jajka tyle ile kto chce... Ja wrzuca trzy-cztery sztuki... no i mieszamy aż się zetnie....
Morgoroth
PostWysłany: Wto 23:21, 20 Lis 2007     Temat postu:

eee tam :> a ja lubie ugotować ryż w wodzie z dodatkiem vegety, na patelni podsmazyc ogorka kiszonego, papryke, ciut kukurydzy. Na drugiej patelni podsmazyc mieso mielone. Podsmazone warzywa doprawic i wymieszac z koncentratem (ja lubie dodawac czosnek lub chill ale to wg.wlasnego uznania). Wszystko przerzucic na leobka patelnie, wymieszac, dodac ketchup, podsmazyc. Podawac na goraco Smile
Asnarak
PostWysłany: Wto 18:33, 20 Lis 2007     Temat postu:

konizna to gówno, a krew w wiekszym nartężnieju w układzie trawienia to trucizna, zakrzepy w żałodku to smierć, ja jadłem kiedyś pychote ale nie wiem jak ja zrobic, tego robić z ciasta wielki pieróg w niego wcisnać ser żułty i salami pokrojone na kwaałeczki ,ale caął sztuka polega na tym aby do srodka wcisnać surowe jajko, aj waj pychodka, tylko jak upiec to aby jakao sie nie ścieło , w grócie rzeczy białko ścina sie przy 60 stopniach celcjusza ser topi sie w miejszej salami wystarczy podgrzać a ciasto mozna wczesniej upiec to wymaga eksprymetu ale nie uwierzycie jakie dobre zyłtu z serkiem no nie da sie opisać.
Lilly Beerwood
PostWysłany: Wto 17:43, 20 Lis 2007     Temat postu:

Moja droga morgoroth miało nie być przepisów z hobbita;) a swoją drogą orczego mięska nikt by nawet spóbować nie chciał a fu !Very Happy nie smaczni pewnie jesteście
Morgoroth
PostWysłany: Pon 19:42, 19 Lis 2007     Temat postu:

Wziac jednego elfa i sprac go na kwasne jasbko i uformowac kulpety. Nastepnie rozkroic rohirrima, polac pozostala z elfa miazge kwia ew. czerwonym winem, usmazyc na tluszczu rohhirima. Ochlapy rzucic orkom. Zjadac walcami. orkow mozna rzucic vivernie. Na deser zjesc glowe hobbita <radze wyjac galki oczne- ja osobiscie nie lubie dy przy rozgryzaniu wyplywa ply>. móg zostacić. Rozciąć czaszkę pazurem viverny, mozg posolic, wycisnac troche krwi z konia rohhirima. Zjadac palcami

Bon apetite!
Mortis
PostWysłany: Pon 21:29, 12 Lis 2007     Temat postu:

Ja preferuję mięso... Świerzy, krwisty kawał miecha... Ale na Hobbicką kuchnie też się zgodzę...

Proszę przepisy, a nie komentarze do przepisów Razz
Blueberry
PostWysłany: Pon 19:53, 17 Wrz 2007     Temat postu:

Mhihihi... Moja Ulubiona przekąska jest baaardzo łatwa do wykonania:
Potrzebujecie:
1 duży oscypek
2 jajka
bułka tarka

Pokrójcie oscypka na plastry-ok 2cm grubości. Wytarzajcie w jajku, obtoczcie w bułce. Ponówcie tarzanie i obtoczenie raz jeszcze. Smażcie na oleju, aż panierka nie nabierze złocistobrązowej barwy... Możecie delikatnie nacisnąć widelcem, by sprawdzić, czy ser już jest miękki...
Smacznego ^^
Rohwyn
PostWysłany: Pią 9:57, 14 Wrz 2007     Temat postu:

W takim razie wzbogacę waszą kuchnę o kilka średniowiecznych potraw Wink
(uwaga ! przepisy i jadalność rezultatu nie zostały jeszcze sprawdzone ! xD)

Potrawa z Bobu 1
Składniki:
· bób
· buljon wołowy
· imbir
· masło

Bób gotuj w bulionie, dopraw imbirem. Odsącz. Podawaj z masłem.

Potrawa z Bobu 2

Składniki:
· bób
· cebula
· czosnek
· "słodki proszek" -mieszanka słodkich przypraw
· ( zawiera cynamon, gałkę muszkatołową, goździki oraz cukier)
· olej z oliwek do smażenia
Ugotuj bob do miękkości, odcedź i wysusz. Ugotuj obraną całą cebulę do miękkości i połącz ją z czosnkiem. Dodaj to do bobu. Podsmaż na oliwie.

Potrawa z bobu 3

Składniki:
· masło
· cebula
· bób

Rozpuść masło w rondlu i zeszklij na nim pokrojona drobno cebule. Dodaj gotowany bób. Mieszaj aż do zrumienienia bobu i cebuli. Posól do smaku


Smacznego Smile
Lifecod template v1.0 © D.S.Original
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group